Czytelnia

  • Zapiekane parówki z papryką konserwową

    Czwartek, 12 grudnia 2013

    Zapiekane parówki z papryką konserwową? Tak! To szybki i rozgrzewający posiłek, który przygotujemy w kilka chwil. Czytaj więcej »

  • Kanapki na każdą okazję

    Czwartek, 12 grudnia 2013

    Kanapki mogą być pożywnym posiłkiem, jak i szybką przekąską. Z warzywami są nie tylko smaczne, ale i zdrowe! Czytaj więcej »

  • Gorące tosty na zimne dni

    Czwartek, 12 grudnia 2013

    Nic lepiej nie poprawi nam nastroju, jak pyszny gorący tost! Jaki będzie najsmaczniejszy? Czytaj więcej »

  • Pierniczki, ach pierniczki!

    Środa, 04 grudnia 2013

    Pyszne, chrupiące, aromatyczne, pierniczki to nasze ulubione ciasteczka! Zapraszamy na ich pyszne pieczenie! Czytaj więcej »

  • Karpatkę, ciasto przełożone kremem, uwielbiają wszyscy! A jak ją przygotować, aby była najpyszniejsza na świecie? Czytaj więcej »

  • Świąteczny makowiec

    Środa, 04 grudnia 2013

    Święta bez makowca? Absolutnie nie! Polecamy pyszny przepis! Czytaj więcej »

  • Zupa krem z borowików

    Środa, 04 grudnia 2013

    Pyszna zupa krem z borowików to doskonała propozycja na danie, zwłaszcza w okresie zimowym. Rozgrzewa doskonale! A jak smakuje! To również ciekawa świąteczna potrawa. Czytaj więcej »

  • Singiel: jak gotować dla jednej osoby?

    Czwartek, 14 listopada 2013

    Gotowanie jest dla wielu singli zbyt czasochłonne, monotonne i kosztowne. Jednak kto z nich nie ma dość stołowania się w pobliskim barze, czy polegania na znajomych i tym co przygotują? Zdradzamy sposoby na wygodne i samodzielne przyrządzanie jedzenia. Świetną alternatywą są m.in. wędliny plastrowane i wyroby, które wystarczy przed zjedzeniem tylko odgrzać. Dzięki nim domowe... Czytaj więcej »

  • Pyszne przepisy wegetariańskie

    Środa, 13 listopada 2013

    W Polsce z roku na rok rośnie liczba wegetarian. Osoby niespożywające produktów pochodzenia zwierzęcego narażone są na niedobory witamin i minerałów. Wiele składników odżywczych zawartych w mięsie występuje również w jogurcie, który może być dodatkiem do pysznych dań! Czytaj więcej »

  • Jogurt w diecie wegetarian

    Środa, 13 listopada 2013

    W Polsce z roku na rok rośnie liczba wegetarian. Osoby niespożywające produktów pochodzenia zwierzęcego narażone są na niedobory witamin i minerałów. Wiele składników odżywczych zawartych w mięsie występuje również w jogurcie. Związek Polskich Przetwórców Mleka realizuje kampanię „Jogurt na dobry dzień”, akcentując dobroczynny wpływ jogurtu na organizm człowieka. Czytaj więcej »

  • Jajecznica na dwa pyszne sposoby

    Wtorek, 12 listopada 2013

    Jajka są niezwykle cennym składnikiem codziennej diety. I aby nie zabrakło w niej monotonii polecamy jajecznicę przygotowaną na dwa pyszne sposoby: z sałatką naddunajską i z papryką. Czytaj więcej »

  • Omlet z jabłkami

    Wtorek, 12 listopada 2013

    Jesień wszystkim kojarzy się z pysznymi jabłkami! Można je jeść na tysiąc sposobów, polecamy wyśmienity omlet! Czytaj więcej »

  • Tagiatelle z aromatycznym boczkiem i borowikami

    Czwartek, 31 października 2013

    Borowiki to niezwykle popularne grzyby. Można je suszyć, dusić, marynować i mrozić. Doskonale nadają się do zup, sosów, makaronów oraz wszelkiego rodzaju zapiekanek. Podpowiadamy, jak przyrządzić makaron tagiatelle z borowikami i boczkiem z komina ZM Pekpol. To świetne danie na obiad. Czytaj więcej »

  • Kurczak Zagrodowy z Podlasia na święta

    Środa, 30 października 2013

    Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. Z mniejszą zawartością tłuszczu, kruchy i rozpływający się w ustach jest doskonałym wyborem na świąteczny, rodzinny obiad. Czytaj więcej »

  • Naturalne gotowanie

    Czwartek, 24 października 2013

    Polecamy dwa pyszne przepisy na Muszle z tuńczykiem i Pastę jajeczną! Czytaj więcej »

  • W krainie buraków

    Czwartek, 10 października 2013

    Burak to bardzo popularne warzywo, a dzięki swoim walorom zdrowotnym powinien jak najczęściej gościć na naszych stołach. Oprócz dużej ilości witaminy C, B1, karotenu i witaminy P, zawiera wiele makro- i mikroelementów; jest w nim dużo wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz dwa rzadkie metale: rubid i cez. Jedzmy więc buraki na zdrowie! Czytaj więcej »

  • Jesienne specjały

    Wtorek, 08 października 2013

    Wraz z nadejściem chłodnych dni, zwiastujących zbliżającą się jesień, warto wypróbować pyszny przepis na rozgrzewającą zupę z dyni oraz wprowadzić do menu czosnek, zwiekszający odporność organizmu. Czytaj więcej »

  • Komfortowo wśród impulsów

    Środa, 18 września 2013

    Strefa kasy to wizytówka i serce każdego sklepu. To również miejsce szczególne ze względu na sprzedaż impulsową. Tutaj należy pamiętać o dwóch zasadach. Jakich? Czytaj więcej »

  • Bakłażan z makaronem

    Piątek, 23 sierpnia 2013

    Bakłażan nie jedno ma imię. Idealnie sprawdza się jako dodatek do głównych dań, ale również może spełniać funkcję głównego składnika. Świetny do sałatek i przekąsek. Pieczony, grillowany i smażony. Czytaj więcej »

  • Na czym piec a czym smarować?

    Poniedziałek, 19 sierpnia 2013

    Czy dla każdego odpowiedź jest oczywista? Pytamy właścicieli sklepów jakie decyzje podejmują klienci i które marki warto mieć! Czytaj więcej »

  • Smaczna i łatwa w przygotowaniu zapiekanka na klażdą okazję. Czytaj więcej »

  • Pizza z mąki żytniej

    Czwartek, 08 sierpnia 2013

    Idealna zarówno na obiad jak i na kolację! Czytaj więcej »

  • Na grill i nie tylko

    Środa, 10 lipca 2013

    Grillowane mięso ze szpinakiem i serkiem topionym, a może cukinia? Albo fondue z serka topionego? Polecamy apetyczne przepisy doskonałe na letnie nie tylko wieczory! Czytaj więcej »

  • Zapiekanki na kilka sposobów

    Poniedziałek, 01 lipca 2013

    Zapiekanka z salami, zapiekane bułeczki, zapiekanka z pomidorami oraz nadziewane ziemniaczki - pyszne przepisy na pyszne zapiekanki! Czytaj więcej »

  • Wyczaruj smakowite danie

    Wtorek, 25 czerwca 2013

    Poniżej prezentujemy kilka wyjątkowo pysznych przepisów z serkami topionymi! Czytaj więcej »

  • Jaja w sklepie

    Wtorek, 18 czerwca 2013

    Jaja w sklepie to podstawa. Oczywiście nie chodzi o żarty, a o jeden z najwspanialszych produktów spożywczych, który przez wielu nazywany jest cudem natury. Dlaczego warto je spożywać? I co kryje się pod tajemniczymi kodami na pieczątkach? Czytaj więcej »

  • Przemyślana aranżacja

    Wtorek, 18 czerwca 2013

    Umeblowanie sklepu, miejsce na poszczególne stoiska czy stanowiska kasowe, odpowiednia aranżacja przestrzeni, a także estetyczny wystrój – to ważne aspekty, które nie tylko ułatwiają klientowi poruszanie się po placówce detalicznej i robienie zakupów, ale także dzięki odpowiedniej estetyce zachęcają do spędzenia w niej kilku minut dłużej… Czytaj więcej »

  • Owocowe kanapki

    Środa, 05 czerwca 2013

    Niezwykle apetyczne i szybkie w przygotowaniu! Doskonałe na wiosenno-letnie śniadanie! Czytaj więcej »

  • Truskawkowe koreczki

    Środa, 05 czerwca 2013

    Serek topiony i truskawki? Dlaczego nie! Taka przekąska jest nie tylko łatwa w przygotowaniu ale także i zdrowa. Pełna wit.C oraz wapnia, żelaza, fosforu i potasu. Czytaj więcej »

  • Risotto

    Środa, 05 czerwca 2013

    Pyszne, delikatne, idealne na wiosenno-letni obiad! Z dodatkiem cukinii, marchewki, groszku. Czytaj więcej »

więcej artykułów